31.10.2019 | ASE
En af fremtidens mest effektive lagringsteknologier skal udvikles i Danmark. Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet har fået en bevilling på 30 millioner kroner til at bygge den næste generation af flowbatterier baseret på kobber.
28.10.2019 | AU Engineering
To studerende fra Aarhus Universitet løber med sejren i den danske talentkonkurrence Project Plastic for deres diplomingeniørprojekt. De har opfundet en maskine, der kan sortere hårdt plast fra blødt plast.
22.10.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har ansat adjunkt Woutijn Baars, som tidligere har arbejdet med støj fra supersoniske kampfly i USA, og som kommer med mange års forskningsekspertise i, hvordan man bedst muligt undgår denne støj.
20.10.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Internationalt team af forskere udvikler et fuldt autonomt optagesystem til flyvende droner med det formål at lade kunstig intelligens overtage instruktionen af film og selv optage de bedste scener.
17.10.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Forskere har modelleret fluiddynamikken ved multirotor-vindmøller, og hvordan disse interagerer i vindfarme. Forskningen giver en klar fordel til møllemodel med fire rotorer.
16.10.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Postdoc og ingeniør Aliakbar Kamari har for nylig vundet en Best Paper Award for sin forskning, som handler om at udvikle et bæredygtigheds-fokuseret værktøj til hurtig generering og evaluering af holistiske renoveringsscenarier.
09.10.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Rækken af plasttyper er lang. Derfor er det ikke helt simpelt at få graden af genanvendt plast til at stige. På Institut for Ingeniørvidenskab udsættes plast dagligt for tests, der vil gøre det nemmere for industrien at identificere plasten og producere genanvendte plastprodukter i rette kvalitet. Hør mere om forskningen i podcasten nedenfor.
09.10.2019 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet
Hvis man kan overvåge udviklingen i bestanden af natsværmere, kan man blive meget klogere på, hvordan klimaforandringerne påvirker naturen. To ingeniørstuderende har udviklet et tællesystem med kunstig intelligens, der kan registrere og artsbestemme de flyvende insekter.
04.10.2019 | AU Engineering
Den internationale begivenhed Global Climathon Day kommer til Aarhus for første gang d. 25. oktober. Her kan virksomheder, NGO’er, studerende, forskere og andre borgere bringe deres viden i spil og udvikle idéer til, hvordan mikromobiliteten i byen kan blive mere bæredygtig og effektiv.
03.10.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab
Shweta Agarwala, uddannet civilingeniør fra Nanyang Technological University i Singapore og ph.d. i electronics engineering fra National University of Singapore, er ny adjunkt på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet. Hun forsker i at printe elektronik – med særligt fokus på nye teknologiske løsninger til sundhedssektoren.