Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Kan man brygge god øl på gammelt brød? Ingeniørstuderende har lanceret Danmarks første genbrugsøl. (Foto: Henrik Jul Topholm)
Brød står for en meget stor del af vores samlede madspild. Men i stedet for at kassere det, når det bliver gammelt og tørt, kan man bruge det til at fremstille øl. Og endda i meget høj kvalitet. På billedet ses ingeniørstuderende Henrik Jul Topholm i bryghuset på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet sammen med ingeniørstuderende Louise Carlslund. (Foto: Lars Kruse_AU)

25.01.2019 | AU Engineering

Her er Danmarks første genbrugsøl

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet står bag Danmarks første genbrugsøl brygget med det nyeste teknologiske udstyr på overskudsbrød fra aarhusianske bagerier.

"Jeg er enormt glad for, at jeg valgte at blive civilingeniør. Det er jeg stolt af. Det viser, man kan. Det viser, at man har viljen, og at man er dedikeret." Sådan lyder det fra en af de mange nye civilingeniører, der dimitterede fra Aarhus Universitet torsdag. Foto: Jesper Bruun

24.01.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab

Tak for denne gang: Endnu et hold af Danmarks mest eftertragtede forlader universitetet

"Man bliver bombarderet med beskeder fra virksomheder og headhuntere, som gerne vil have fat i dig," lyder det fra en af de mange nye civilingeniører, der torsdag dimitterede fra Aarhus Universitet.

Hvem siger, at etagebyggeri skal opføres i beton, stål eller tegl? Ingeniørstuderende skal lære mere om træ, og når de er færdige på uddannelserne skal de være med til at skabe en bæredygtig byggekultur i Danmark og resten af verden. Mads Bech Olesen er lektor på Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet og rådgiver hos ingeniørvirksomheden Niras (Foto:Jesper Bruun )

21.01.2019 | AU Engineering

Træ får større plads i pensum på ingeniøruddannelserne

Hvis man siger bæredygtigt byggeri, må man også sige træ. I udlandet skyder højhusene op, og interessen er voksende i Danmark. Byggeriets aktører skal blive bedre til at tænke stort i træ. Hør hvordan, når Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet præsenterer et bud på bygningsingeniørens nye kompetenceprofil.

Aarhus Universitets ingeniøruddannelser har vokseværk. Til sommer 2019 åbner tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser med i alt 240 studiepladser (foto: AU_Melissa Yildirium)

10.01.2019 | AU Engineering

Aarhus Universitet satser stort på nye civilingeniøruddannelser i 2019

Til sommer 2019 udbyder Aarhus Universitet tre nye 5-årige civilingeniøruddannelser og åbner dermed for 240 ekstra studiepladser.