Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-ingeniørens særlige kendetegn

På Aarhus Universitet vil du opleve ingeniørvidenskab i et nyt lys. Vi tilrettelægger vores uddannelser, så studerende har meget vide rammer for både at udvikle deres talent i dybden og i bredden. Du kan forfølge drømmen om at opnå høj grad af teoretisk specialisering inden for et bestemt område, eller du kan vælge at sammensætte din uddannelse, så den får lige netop dét faglige twist, der gør den helt unik og matcher dine interesser perfekt.

Vores grundfilosofi er, at ingeniørfaglig viden og teknologiindsigt ikke kan stå alene. Vi ønsker at uddanne ingeniører, der er blandt de bedste og mest efterspurgte på det globale arbejdsmarked, og som kan tilpasse sig en verden, hvor den teknologiske udvikling er en af de allerstørste drivere for forandring.

Ingeniør på et klassisk universitet

Derfor planlægger vi samtlige diplom-, bachelor- og civilingeniøruddannelser, så alle studerende kan udvikle de talenter, der ligger uden for det teoretiske. En af grundene til, at virksomheder i særlig grad efterspørger AU-ingeniører, er netop dette. De vil have nye medarbejdere, der er nysgerrige, opfindsomme, gode til at samarbejde og til at kommunikere.

Forretningsforståelse, kulturel indsigt, kritisk tænkning og evnen til at lære nyt står højt på ønskelisten hos både de mindre lokale virksomheder og de store globale koncerner. Alt det får du med dig i bagagen, når du tager en ingeniøruddannelse på et klassisk, multifakultært universitet.

Real-world learning

Ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet udvikles løbende i tæt kontakt med erhvervslivet og med inspiration fra internationale eliteuniversiteter. Det bærende uddannelseskoncept hedder Real-world learning og betyder grundlæggende, at du opbygger din teoretiske forståelse inden for den ingeniørdisciplin, du har valgt, gennem arbejdet med virkelige problemstillinger.

På den måde lærer du fra første semester at tænke og arbejde som ingeniør: At få idéer, opfinde nyt, samarbejde med andre, styre projekter og skabe realiserbare løsninger. Det betyder, at du allerede som helt nyuddannet har en professionalisme og rutine, der giver dig et karriereforspring på arbejdsmarkedet.
Nogle universiteter tilbyder deres studerende at arbejde med virkelige projekter ved siden af studiet. På Aarhus Universitet er virkeligheden en del af pensum for alle ingeniørstuderende, og virksomhedsbesøg, studieture samt praktik er obligatoriske.

  • Læs om dine karrieremuligheder som ingeniør