Aarhus Universitets segl

Ingeniørpraktikanter er et kæmpe plus for virksomheden

"Vi har været meget begejstret for det her forløb, og derfor vælger vi også at gøre det igen," lyder det fra Silkeborg-virksomheden Sonne, der for første gang har haft ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet i erhvervspraktik.

Simon Fahl og Kasper Primdal er begge 23 år gamle og læser begge to til maskiningeniør i Aarhus. Og så er de også begge to i praktik i den 150-mand store konsulent- og udviklingsvirksomhed Sonne, der har hovedkvarter i Silkeborg.

Det er første gang, virksomheden har ingeniørpraktikanter, men det bliver stensikkert ikke sidste gang, for det har været helt forrygende at have Simon og Kasper med i biksen i et halvt år, fortæller Mikkel Krogh, som er teamleder for de to praktikanter:

"Der er ingen forskel fra en ny medarbejder til en praktikant. Både Simon og Kasper har virkelig bidraget til virksomheden i det halve år, de har været her. Vi har været meget begejstret for forløbet. Vi ser det som et kæmpe plus for virksomheden, og derfor vælger vi også at fortsætte med at have ingeniørpraktikanter," siger han.

Dynamik i virksomheden

Og ikke nok med det, så fortsætter virksomheden også med at have Simon og Kasper ansat. Begge er nemlig allerede blevet tilbudt en fast stilling efter deres 3,5-årige diplomingeniøruddannelse, og de bliver nok også begge tilbudt studiejob hos Sonne, mens de endnu går til undervisning.

"Vi har fået nogle super aktive og engagerede medarbejdere i Simon og Kasper, som begge hurtigt har været i stand til at hjælpe til og være en del af et team. Det friske, unge blod giver noget dynamik i virksomheden, så vi ser også frem til at prøve flere nye praktikanter af," siger Mikkel Krogh.

 

Læs også: Om Pernille der er i praktik hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Niras

Virksomheden Sonne blev etableret i 2008 og har lige siden været en virksomhed i kraftig vækst. Tre år i streg har Sonne vundet Børsens Gazelle-pris og er dermed en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder, som løser opgaver for en lang række andre danske og udenlandske virksomheder.

Eksempelvis det danske whiskydestilleri Stauning Whisky i Vestjylland, hvor Kasper en del af sin praktiktid har arbejdet på et projekt med at dimensionere pumper og instrumenter til et spritnyt destilleri. Eller den dansk-tyske vindmølleproducent Siemens Wind Power, som Simon har hjulpet med bl.a. at finde ud af, hvordan man bedst løfter og transporterer enorme vingemøller uden at beskadige dem.

Nyt forhold til weekender

For kammeraterne Kasper og Simon har praktikperioden været et utroligt læringsforløb, og selvom de begge glæder sig til at komme tilbage på Ingeniørhøjskolen og afslutte deres uddannelse, tror de også, det bliver hårdt at vende tilbage til bøgerne:

"Det er dejligt at have en 37 timers arbejdsuge. Når man har fri, har man fri. Og man har endda fri i weekenderne! Dem får man et helt nyt forhold til, synes jeg. Sidste semester var der rigtigt meget weekendarbejde, så det ser jeg ikke frem til igen," siger Kasper.

 


Læs mere om uddannelserne: