Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ingeniørpraktik

På femte semester af diplomingeniøruddannelsen skal du i praktik i en ingeniørvirksomhed, hvor du får indblik i arbejdet som ingeniør. Denne praktikperiode er ofte lønnet. Aarhus Universitet har praktikaftaler med en lang række virksomheder, og du får hjælp til at finde en praktikplads.

Praktik i egen virksomhed

Som ingeniørstuderende på Aarhus Universitet har du mulighed for at bruge dit praktiksemester til at prøve kræfter med livet som iværksætter. I løbet af din uddannelse bliver du trænet i at tænke kreativt med udgangspunkt i din faglighed, få idéer og omsætte disse til løsninger på virkelige problemstillinger. I ”Praktik i egen virksomhed” kommer du til at arbejde med at omsætte dine idéer til produkter og koncepter med kommercielt potentiale. Det er også muligt at komme i ”Praktik i egen virksomhed” som et team.   

Du  får tilknyttet faste vejledere og specialister undervejs i processen med at starte virksomhed og mulighed for at benytte laboratorier og eksperimentelle faciliteter på Aarhus Universitet. Du skal regne med en ugentlig rådgivningsblok og en ugentlig deltagelse i  workshop. Her bliver du bliver præsenteret for de nyeste værktøjer og metoder til entreprenørskab.  Derudover bliver du en del af et kreativt miljø, hvor dialog og sparring med andre iværksættere er en del af dagligdagen.

”Praktik i egen virksomhed” er fuldt meritgivende efter reglerne for den uddannelse, du er indskrevet på. Du får desuden gratis kontorplads i innovationsmiljøet Navitas Science and Innovation på havnen i Aarhus i hele semestrets forløb. Semestret er ulønnet, og de studerende udvælges på baggrund af en motiveret ansøgning inklusiv beskrivelse af forretningsidé.


Læs også:

Studerende og virksomheder mødes

Hvert år afholdes arrangementer, hvor studerende og virksomheder har mulighed for at møde hinanden og få en snak om praktikophold og projektarbejde.

  • Speeddating på Navitas for bygningsområdet
  • Praktik- og projektdag på Katrinebjerg (elektro og IKT-området)
  • Praktik- og projektdag på Navitas for maskinområdet