Læs diplomingeniør på Aarhus Universitet

Diplomingeniøruddannelsen tager 3½ år og inkluderer et praktiksemester. Uddannelsen giver dig en solid ingeniørfaglighed og indsigt i den nyeste teknologi. På studiet lærer du at omsætte din teoretiske viden til løsninger. Hvert semester afsluttes med et projektforløb – ofte i samarbejde med virksomheder. Som studerende bliver du trænet i at samarbejde, tænke kritisk og tænke nyt, og allerede i din ingeniørpraktik vil du opleve, at du kan skabe værdi med din viden og din evne til at løse problemer.

I din karriere som diplomingeniør vil du typisk komme til at arbejde med innovation og udvikling på det offentlige eller private arbejdsmarked eller måske i din egen startup-virksomhed. Mange beskæftiger sig også med projektledelse eller produktdesign. Efterspørgslen på diplomingeniører i Danmark er høj og forventes at stige markant i de kommende. Du kan også læse videre til civilingeniør (+2 år). hvis du under uddannelsen har valgt bestemte kurser.

Herunder kan du se listen over diplomingeniøruddannelser:
 

Studiets opbygning

Diplomingeniør uddannelsen tager 3½ år, og studietiden omfatter et halvt års ingeniørpraktik i en dansk eller udenlandsk virksomhed. Praktikophold er som regel lønnet. Det sidste år af diplom­ingeniør­uddannelsen består primært af valgfrie kurser, hvor du kan specialisere dig og lave dit bachelorprojekt.

Mød de diplomingeniørstuderende på Aarhus Universitet


Herunder kan du møde nogle af de nuværende og tidligere diplomingeniørstuderende.