De gode grunde til at læse til ingeniør

DE GODE GRUNDE

Der er mange gode grunde til at læse til ingeniør ved Aarhus Universitet. 3000 studerende kender dem allerede. Her er deres synspunkter. De største fordele. Kort fortalt.

Danmarks nye ingeniørcampus

Danmarks nye ingeniørcampus

Aarhus Universitet har igennem de seneste år investeret millioner i nye bygninger og faciliteter til ingeniør­studerende. Ingeniørområdet er fordelt på fire forskellige campusser: Tre i Aarhus og et i Herning. Alle campusser er nye og udstyret med moderne undervisnings- og laboratoriefaciliteter.


Gode jobs og høj løn

Som ingeniørstuderende kan du glæde dig til at stige ud på et dansk eller internationalt arbejdsmarked. Både diplomingeniører og civilingeniører fra Aarhus Universitet er eftertragtede og arbejder typisk med ledelse, udvikling, design og innovation. Som gruppe har de nogle af Danmarks højeste disponible livstidsindkomster, og dimittend­ledigheden er under 2 procent.

AU Ingeniører er i høj kurs, læs om karrieremuligheder

Læs mere om kvalitetsstemplet CDIO

Internationalt kvalitetsstempel

Alle diplomingeniøruddannelser ved Aarhus Universitet har fået det internationale kvalitetsstempel CDIO. Det betyder, at uddannelserne lever op til en række internationale krav og standarder, der sikrer høj kvalitet i undervisningen, problembaseret læring og et klart erhvervsrettet fokus. Den problembaserede undervisningsform på ingeniøruddannelserne indebærer en stor del projektarbejde i grupper. På den måde bliver du trænet i at samarbejde, og sammen med andre kan du udforske større og mere komplekse problem­stillinger, end du ville kunne klare alene.


Entreprenørskab

Ved AU Engineering har du gode muligheder for at udvikle dig fagligt og personligt som innovatør. Din undervisning er tilrettelagt, så du hele tiden kommer til at øve dig i at tænke nyt, se muligheder, få idéer og omsætte dem til produkter eller koncepter med kommercielt, socialt eller bæredygtigt potentiale. Mange ingeniørstuderende starter egen virksomhed sideløbende med deres uddannelse, og du kan se frem til at blive en del af et uddannelsesmiljø, der er blandt landets mest entreprenante. Som studerende får du adgang til professionel faglig og forretningsmæssig rådgivning, prototype­værksteder samt projekt­arbejdspladser i universitetets iværksætter­miljø. AU Engineering tilbyder desuden diplomingeniørstuderende at komme i iværksætter­praktik. Her får du fast kontorplads og rådgivning efter behov i hele semestrets forløb. Forløbet er gratis og meritgivende.

Løs mere om entreprenørskab under uddannelse

Se eksempler på studieprojekter. Mange af dem er lavet i tæt samarbejde med virksomheder

Samarbejde med virksomheder

Aarhus Universitets ingeniøruddannelser har et meget tæt samarbejde med erhvervslivet, og alle studerende får mulighed for at engagere sig i ingeniørarbejde i virksomheder i form af semesterprojekter, praktikophold og bachelor- og kandidatprojekter. Det hjælper virksomhederne med at holde fingeren på pulsen i forhold til den teknologiske udvikling. Og du får muligheden for at spore dig ind på en relevant karrierevej og danne netværk.


Oplev verden

Aarhus Universitet samarbejder med 104 internationale ingeniøruniversiteter – heriblandt nogle af verdens højest rankede og mest prestigefyldte. Som ingeniørstuderende kan du læse et eller flere semestre i udlandet eller komme i praktik hos en virksomhed og på den måde få nye faglige, sociale og kulturelle input. Vores internationale koordinatorer står klar til at hjælpe dig ud i verden.

Vælg din ingeniøruddannelse

Vælg mellem 23 ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet. Start med en diplomingeniøruddannelse på 3½ år og få job som ingeniør eller læs videre til civilingeniør (kandidat) på +2 år.

Eller læs Civilingeniør (bachelor på 3 år) og derefter Civilingeniør (Kandidat på 2 år). Klik på linket og få overblik over hvilke uddannelser du kan kombinere indenfor forskellige fagområder.

Få et glimt af studiemiljøet

Kig indenfor og søg på #AUINGENIØR