Byggeri - AU Engineering.

Byggeri

Krumme bygninger er vanskelige. De kræver avancerede bærende konstruktioner og kostbare facadeløsninger. Eller gør de? Tårnet her kan være første skridt på vejen imod flere former i fremtidens byggeri. To civilingeniør­studerende har opført et 10 meter højt tårn i glasfiberarmeret beton. Og det kan bære sig selv.


Bygningsingeniør ved Aarhus Universitet

Byggeri er verdens ældste ingeniørdisciplin og handler grundlæggende om at opbygge samfundet. Den dækker et bredt fagområde, og bygningsingeniører arbejder med alt fra konstruktioner, arkitektur, energi, indeklima, vand, miljø, infrastruktur, byggeledelse og trafik. Nye teknologier, konstruktionsstandarder og verdens behov for stadig mere raffinerede bygningsværker – hvad enten det er højere huse, længere broer eller dybere tunneller – giver udfordringer til den moderne bygningsingeniør igennem et helt arbejdsliv.

Samarbejde med virksomheder og forskere

Hvert år afholdes Jobtræf på Navitas, hvor studerende kan møde virksomheder for at få en snak om praktikophold, samarbejde og jobmuligheder.

På Aarhus Universitet får du en anvendelsesorienteret ingeniøruddannelse forankret i et tæt samarbejde med virksomheder og et forskningsmiljø i vækst. Som bygningsingeniør skal du indstille dig på et arbejdsliv, hvor det du lærer i dag er gammel viden i morgen. Derfor får du en uddannelse med en dyb teoretisk kernefaglighed inden for matematik, fysik og specifikke ingeniørvidenskabelige fag alt efter din interesse. Men du lærer også, hvordan du systematisk overfører teorien på konkrete problemstillinger i byggeriet. Det giver dig et enestående fundament for at forberede dig til en succesfuld ingeniørkarriere eller at bygge videre på din viden i form af videreuddannelse eller forskning.

Frontløbere for ny byggekultur

En gruppe civilingeniørstuderende har bygget en jordskælvssimulator, som med stor præcision genskaber historiske jordskælv i laboratoriet. Nu kan de sikkerhedsteste mindre bygninger i fuld skala. Klik på billedet og læs om projektet.

Vores mål er, at du som færdig bygningsingeniør kan løse tekniske problemstillinger på et meget højt, internationalt niveau. Men vi satser også på, at du kan være med til at udvikle byggeriet og være frontløber for en ny, bæredygtig og innovativ byggekultur i Danmark og i udlandet. På alle akademiske niveauer bliver bygningsingeniørstuderende ved Aarhus Universitet trænet i at arbejde kreativt og lede innovationsprocesser, og langt de fleste undervisere er uddannede inden for dette felt. Du kommer til at færdes i et moderne uddannelses- og forskningsmiljø på Navitas i Aarhus, og du får adgang til state-ofthe-art atelier- og laboratoriefaciliteter. Blandt andet kan du udføre forsøg med bygningsdele i fuldskala i den store bygningshal, eller du kan eksperimentere med indeklima og nye byggematerialer i klimarummet. På toppen af Navitas har du desuden adgang til et af Danmarks mest avancerede dagslyslaboratorier.

Mange specialiseringsmuligheder

Allerede fra studiestarten møder du spændende og sjove udfordringer, som skal løses i samarbejde med dine medstuderende.

I løbet af din uddannelse lærer du de basale videnskabelige principper bag bygningsingeniørens arbejde, og du bliver i stand til at bruge disse principper til at udvikle forskellige former for komplekst konstruktionsdesign. Du skal vælge en faglig specialisering, hvilket sikrer dig, at du avancerer inden for et afgrænset område og får en attraktiv og konkurrencedygtig ingeniørprofil, hvad enten du vil direkte ud i erhvervslivet, læse videre til civilingeniør eller forske. Måske drømmer du om at beskæftige dig med byggeledelse, dagslysdesign, indeklima, energirenovering, infrastruktur eller om at opføre fascinerende og funktionelle bygningsværker. Pointen er, at din grundviden om matematik og fysik og din erfaring med ingeniørvidenskabelige arbejdsprocesser, kan du tage med dig i mange forskellige interesse- og karrierespor. Aarhus har inden for de seneste ti år udviklet et blomstrende erhvervsliv inden for arkitektur og byggeri med et internationalt speciale i cleantech. Det er en udvikling, der er med til at give bygningsingeniørstuderende ved Aarhus Universitet nogle af landets mest interessante projektcases og studiejobs.