Få den nyeste teknologi på skemaet – kom og besøg Ingeniørhøjskolen

I efteråret tilbyder Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet en unik mulighed for HTX teknik- og teknologifagsklasser og STX og EUX klasser med en naturvidenskabelig studieretning for at komme og opleve nogle af vores bedste formidlere fortælle om spændende og aktuelle ingeniørfaglige emner. Hvis du gerne vil på besøg med din klasse, men ikke har mulighed for at komme på de nedenstående datoer, er du velkommen til at kontakte os.

Eleverne vil høre et oplæg ved en underviser fra Ingeniørhøjskolen, lave øvelser, møde ingeniørstuderende og få information om ingeniøruddannelserne. De kommer således hjem med ny faglig viden, en forståelse for hvordan ingeniører arbejder og information de kan bruge i et fremtidigt studie- og karrierevalg.

Tilmelding af klasser/hold foregår efter først til mølle princippet ved at kontakte studievejleder Stine Skou Nielsen på smsn@ase.au.dk eller tlf. 93 50 88 55.

Besøgene varer ca. en halv dag, afhængigt af indhold.

Mandag d. 3. september: Print fremtiden i 3D - AFHOLDT
Måske har du prøvet at 3D printe før, men nu har du muligheden for at høre mere om, hvordan du både kan spare jordens ressourcer, tid og penge ved at benytte 3 D printere til at optimere det, du printer og de materialer, du bruger. Vi undersøger også, hvordan fysikkens naturlove bruges inden for ingeniørfaget.

Mandag d. 10. september 2018: Danmark drukner – hvad gør vi? - AFHOLDT
Kom og hør mere om konsekvenserne af klimaforandringerne, og kom derefter med på en kort byvandring på de bynære havnearealer, hvor vi især kigger på løsninger til at beskytte og klimasikre Aarhus Midtby.

Tirsdag d. 2. oktober 2018: Er plastik fantastic? Eller vores fjende nummer 1? - AFHOLDT
Er det rigtigt, at der er gigantiske supper af plastaffald i vores oceaner? Hvad betyder forurening med plastik for vandmiljøet? Hvor kommer det fra, og hvad kan vi gøre ved det? Få den seneste viden om mikroplastforurening og lær mere om hvad der skal til for at finde de rette løsninger på plastforureningen.

Onsdag d. 10. oktober: Undervandsrobotterne kommer! - AFHOLDT
Undervandsrobotter bruges til havforskning, inspektion og reparation under forhold hvor mennesket ikke kan overleve. Kom og lær hvordan man afbalancerer en undervandsrobot og prøv den derefter i virkeligheden, hvor du skal løse en mission i Aarhus Havn.

Onsdag d. 31. oktober: Forstå matematikken i elektronikken - AFHOLDT
Elektroniske kredsløb er byggestenene for alt den elektronik vi omgiver os med, lige fra mobiltelefoner til køleskabe og fly. Kom og mål på elektronik og brug matematikken til at forstå elektronikken.

21. november: Undervandsrobotterne kommer! - AFHOLDT

Fredag d. 30. november: Bæredygtige bygninger – du bliver, hvad du bor i - AFHOLDT
Hvordan påvirker der hvor vi bor os? Vi tænker ofte på bygninger som noget der bare er der. Men bygninger påvirker jorden og menneskerne i dem mere end du lige går og tror. Kom og få indblik i bl.a. hvordan indeklimaet påvirker din indlæringsevne.

Fredag d. 7. december: Slå dig løs i Nordeuropas største laboratorium for vedvarende energi - FULDT BOOKET, IKKE FLERE LEDIGE PLADSER

Hvorfor er vandpumper vigtige, når man vil passe på miljøet? Og gør det nogen forskel at udvikle nye? Få svar på disse spørgsmål og mange flere og kom og eksperimenter med at finde den mest energioptimale måde at pumpe vand på.

Der tages forbehold for ændringer.

Kontakt studievejleder Stine Skou Nielsen på smsn@ase.au.dk eller tlf. 93 50 88 55, hvis du har spørgsmål til programmet eller din tilmelding.