Udvekslingsaftale med Technische Hochschule Ingolstadt på plads

AU Engineering har indgået en udvekslingsaftale med et af Tysklands førende tekniske universiteter. Det giver nye muligheder for diplom- og civilingeniørstuderende, der drømmer om at lave projektsamarbejde med bilindustrien.

09.11.2016 | Kim Harel

En ny samarbejdsaftale mellem AU Engineering og Technische Hochschule Ingolstadt i Tyskland giver nye uddannelsesmuligheder for diplom- og civilingeniørstuderende, der interesserer sig for teknologi til fremtidens biler. (Foto: Colourbox)

Ingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har nu gode muligheder for at følge hele semestre eller tage udvalgte kurser i Tyskland.

Det sker i forbindelse med, at AU Engineering har underskrevet en samarbejdskontrakt med Technische Hochschule Ingolstadt tæt på München.

Målet med samarbejdet er bl.a. at give danske studerende bedre muligheder for at beskæftige sig med bildesign:

”Den måde, hvorpå vi udvikler og driver vores ingeniøruddannelser, er meget ens. Det gør det nemt at sikre den faglige progression for studerende, der vælger at tage på udveksling. Vi ved, at mange gerne vil arbejde med bildesign og teknologi til fremtidens køretøjer, og derfor er vi enormt glade for det nye samarbejde,” siger Björn Andresen, adjunkt, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Mulighed for praktik hos Audi og BMW
De studerende kan som en del af udvekslingsaftalen også komme i praktik hos eller gennemføre projekter i samarbejde med det tyske universitets  industrielle samarbejdspartnere, der omfatter store dele af den tyske bilindustri inklusiv Audi og BMW.

Technische Hochschule Ingolstadt er blandt andet kendt for unikke eksperimentelle faciliteter til arbejdet med udvikling af selvkørende biler.

Foruden ingeniørvidenskabeligt bildesign har universitetet forskningsmæssige styrkepositioner inden for biogas og solenergi.

Björn Andresen, adjunkt, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

AU Engineering