Teknologi hittede i festugen

Det summede af liv på havnen ved Navitas i weekenden, da Aarhus Universitet inviterede festugens gæster til at opleve ny ingeniørkunst og eksperimentere med moderne teknologi.

31.08.2015 | Kim Harel

Cirka 4000 festugegæster blev lidt klogere på ny teknologi og ingeniørvidenskab i weekenden, da Aarhus Universitet holdt åbent hus.

Blandt andet kunne de ”gå på vandet” i et bassin med non-newtonsk væske, undersøge havbunden med undervandsdroner, besøge print-laboratoriet, lege med robotter og konstruere bygninger med specialklodser.

Mange af gæsterne benyttede desuden lejligheden til at få en rundvisning i Navitas, som AU Engineering, Maskinmesterskolen og INCUBA A/S stillede til rådighed for arrangementet.

Se billederne fra weekendens aktiviteter på Navitas i Aarhus Festuge

Kom til foredrag om lys
Festugens tema er i år Lys, og Aarhus Universitet arrangerer derfor en foredragsrække, der serverer den nyeste viden i øjenhøjde om blandt andet lys, teknologi og bygningsdesign. 

”Lys er et uhyre interessant tema set fra et forskningsmæssigt perspektiv – både som naturvidenskabeligt fænomen, energikilde og som omdrejningspunkt i bygningsdesign. Vi prøver hele tiden at skaffe mere detaljeret viden om, hvordan lys påvirker os og vores fysiske og psykiske helbred,” siger Thomas S. Toftegaard, institutleder, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.

Foredragene foregår i Store Auditorium på Navitas alle eftermiddage og aftener fra mandag d. 31.august til og med torsdag d. 3. september.

Foredragsholderne er både forskere fra Aarhus Universitet og praktikere fra erhvervslivet.

Her kan du se det fulde FOREDRAGSPROGRAM for AU Engineering i festugen

 

AU Engineering