Mød AU Engineering på Folkemødet 2019

Det grønne liv, det sunde liv og det digitale liv er på dagsordenen i Techteltet på årets Folkemøde d. 13.-16. juni.

11.06.2019 | Kim Harel

AU Engineering serverer øl til folket på Folkemødet 2019. Den er brygget på vores videnskabelige bryghus og skænkes fra et højteknologisk fadølsanlæg (foto: Lars Kruse_AU).

Torsdag aften byder vi op til dans i Techteltet (Foto: Jesper Bruun 2018)

Vi har masser af teknologi med til vores udstillinger. Prøv for eksempel en virtuel tur under isbjergene i det Arktiske Hav (Foto: Jesper Bruun 2018)

Teknologiens indflydelse på det gode menneskeliv er årets tema på Folkemødet på Bornholm, når AU Engineering sammen med Ingeniørforeningen (IDA), Engineer the Future, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Syddansk Universitet (SDU) og Aalborg Universitet (AAU) åbner teltdugen til Techteltet.

Kan teknologien være med til at sikre os et bedre liv og en bæredygtig fremtid? Kan moderne elektronik få os til at sove bedre? Hvilken indflydelse har bygningernes indeklima på vores trivsel, præstationsevne og sundhed? Og hvordan fordeler vi arbejdet mellem mennesker og maskiner?

Det er bare nogle af de emner, vi ruller ud foran publikum i en række debatter, workshops og teknologiudstillinger.

”Vi tager igen i år teknologien med på Folkemødet i et tæt samarbejde med de øvrige danske universiteter. For os er det vigtigt at synliggøre den rolle forskning og uddannelse har i forhold til nogle af de store udfordringer, vi som samfund står overfor,” siger Conni Simonesen, direktør, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet.

Tre vigtige debatter

AU Engineering er vært for tre af Techteltets vigtige debatter.

Torsdag stiller vi skarpt på universiteternes kønsdiversitet med spørgsmålene: Hvorfor halter Danmark efter de lande, vi normalt sammenligner os med i EU og resten af verden, når det gælder om at tiltrække piger til STEM-uddannelserne? Hvad kan vi gøre ved det? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt?

Fredag debatterer vi indeklima i bygninger med et bredt sammensat panel af forskere, praktikere og politikere. Vi stiller spørgsmålene: Hvad ved vi egentlig om den luft, vi indånder, når vi opholder os indenfor? Hvordan påvirker det vores indlæringsevne, produktivitet og velbefindende? Og hvordan får vi det højere op på dagsordenen i byggebranchen?

Lørdag har vi søvn på programmet i en debat, hvor vi blandt andet præsenterer en ny øreprop, der kan måle elektrisk hjerneaktivitet igennem øret. Det er en opfindelse, der kan hjælpe lægerne på landets søvnkliniker til at blive klogere på, hvorfor vi sover dårligt, og hvad der sker i vores hjerner om natten. Men kan det også hjælpe HR-afdelingerne i landets virksomheder til at skabe trivsel for deres medarbejdere og dermed øge produktiviteten? Og hvordan skal vi forholde os til en fremtid, hvor det bliver både nemt og billigt at få trådløs adgang til at logge signaler fra hjernen? Vi har inviteret forskere, læger, dekaner og HR-chefer ind i teltet til en vigtig debat.

Se det fulde program for Techteltet her

Maser af strand, fest og højteknologisk øl

Sideløbende med de seriøse debatter har vi traditionen tro lagt op til en masse god underholdning.

Torsdag aften har vi tech-fest på programmet med tidligere transportminister Magnus Heunicke bag DJ-pulten, og i baren kan gæsterne blandt andet smage vores helt egen Folkemøde-øl brygget på Ingeniørhøjskolens højteknologiske bryghus baseret på overskudsbrød fra bagerier.

LÆS ARTIKLEN: Her er Danmarks første genbrugsøl

Igen i år går det løs med ingeniørdysten, hvor publikum kan stemme på den bedste teknologiske opfindelse eller det sejeste projekt.

I strandområdet bag teltet kan publikum alle Folkemødets dage dykke med undervandsrobotter eller opleve droneteknologi til klimaforskning.

Mere information

AU Engineering er en del af Techteltet på Folkemødet på Bornholm.

Du finder os på Cirkuspladsen (C)

Læs vores fulde program online

AU Engineering