Mange flere søger ind på ingeniøruddannelserne

Interessen for teknologi og ingeniørvidenskab blandt unge er voksende. AU Engineering har fået et rekordstort antal ansøgninger.

06.07.2016 | Kim Harel

Der er rekordstor søgning til ingeniøruddannelserne ved AU Engineering. (Foto: AU Foto)

Da ansøgningsfristen for de videregående uddannelser udløb tirsdag kl. 12, viste den foreløbige optælling, at AU Engineering har fået 2.626 ansøgninger. Det er 414 flere end i 2015.

Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology, er glad for de mange ansøgere:

”Vi er meget glade og stolte over den markante stigning i vores ansøgertal. Det er et tegn på, at de unge lytter til behovet for flere uddannede indenfor ingeniør- og de naturvidenskabelige områder”.

Conni Simonsen, direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet glæder sig og er klar til at tage i mod de mange nye studerende.

”Det er meget positivt, at flere unge vælger en ingeniøruddannelse, og dermed har lyst til at arbejde med teknologi, dens anvendelse og forretningsmæssige muligheder. Der er en stor efterspørgsel efter vores færdiguddannede ingeniører på tværs af brancher, såvel regionalt, nationalt og internationalt. Med valget af en diplomingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet vil de efter 3 1/2 år være erhvervsparate, men også klar til en civilingeniøruddannelse eller til karriere som iværksætter”, siger Conni Simonsen

Også Thomas S. Toftegaard, Institutleder ved Institut for Ingeniørvidenskab tager godt imod nyheden om de mange ansøgere.

”De har sat et vigtigt kryds. De kommende ingeniørårgange vil få en historisk stor indflydelse på udviklingen af vores samfund. Som universitet er det nu vores opgave at tage godt imod dem, fylde dem med viden og sikre deres dannelse som ingeniører, så de bliver i stand til at tage et medansvar for den enorme intervention teknologien skaber.”

Generelt fordeler ansøgningerne til ingeniøruddannelserne sig jævnt over de forskellige discipliner. Det er dog især bygningsingeniør og informations- og kommunikationsteknologi som i år er populære blandt unge, men også maskinteknik og elektrisk energiteknologi oplever en stigning.

AU Engineering er nu i fuld gang med at oprette det højest mulige antal ekstra studiepladser, men kan dog ikke love, at alle kommer ind på deres ønskeuddannelse.

Mange håndværkere med ingeniørdrømme
Også mange unge med en erhvervsuddannelse i bagagen har søgt om optagelse på universitetets 1-årige adgangskursus til ingeniøruddannelserne.

”Vi oplever, at unge på erhvervsuddannelserne har et øget kendskab til muligheden for at læse videre til diplom- og civilingeniør. Det er en positiv udvikling, som vi ønsker at stimulere yderligere. Unge med håndværksmæssig baggrund er dygtige studerende og klarer sig godt på ingeniøruddannelserne og efterfølgende på arbejdsmarkedet – både når man ser på gennemførelsestid, karaktergennemsnit og dimittendledighed,” siger Mette Ramsing Lindhardtsen, leder af Adgangskursus, Aarhus Universitet.

Godt nyt fra AU Herning
Universitetets campus i Herning har igennem flere år kæmpet med et faldende optag til elektronikingeniøruddannelsen. Denne udvikling ser nu for alvor ud til at være vendt. Antallet af ansøgere er på blot to år vokset med 55 procent, hvilket blandt andet kan forklares med muligheden for at læse hele uddannelsen online.

”Vi har som den første ingeniøruddannelse i Danmark udbudt et fuldt online uddannelsesforløb, og det ser ud til at ramme en efterspørgsel hos et segment af uddannelsessøgende, vi ikke tidligere har haft så godt fat i,” siger Conni Simonsen

Aarhus Universitet er sammen med en række andre uddannelsesinstitutioner, organisationer og virksomheder medlem af Engineer the Future, som blandt andet arbejder for at stimulere interessen for ingeniørvidenskab blandt unge.

Direktør Conni Simonsen
Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet