Nyheder

Arbejdstiden bliver ikke brugt effektivt nok inden for byggeriet, lyder det i et nyt forskningsprojekt, der har kigget nærmere på håndværkernes effektivitet. Foto: Colourbox.

22.08.2018 | AU Engineering

Forskningsprojekt identificerer kæmpe produktivitetspotentiale i byggeriet

Et nyt, stort studie fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, viser, at kun en tredjedel af arbejdstiden i byggeriet bruges på værdiskabende arbejde. Det betyder, at der findes mange muligheder for optimering i størstedelen af håndværkeres arbejdsdag. Det handler dog ikke om, at håndværkerne skal arbejde hurtigere eller hårdere,…

Kan vi designe vores bygninger, så det er sikkert og nemt at adskille dem igen med henblik på genbrug af elementer?  Det er temaet for sommerksolen Design for Adskillelse. På billedet ses Claus Glavind, uddannelsesleder, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. (Foto: AU Engineering, Aarhus Universitet)
Kathrine Schiang (tv) er diplomingeniørstuderende i Bygning, og Trine Bak er bygningskonstruktørstuderende. De har sammen med resten af deres hold udviklet en idé til en ny type af genanvendelige indervægge. (Foto: Jesper Bruun)

21.08.2018 | AU Engineering

Bæredygtigt byggeri på dagsordenen i Aarhus

Alle kendte løsninger er til diskussion, og innovation står øverst på programmet i ny sommerskole om genanvendelse og cirkulær økonomi i byggebranchen.

Civilingeniørstuderende Buster Skyum, som med sit specialeprojekt har bidraget til Aarhus Universitets første skridt mod at gro biologisk aktive hjerteklapper af menneskeceller. Foto: Jesper Bruun.

20.08.2018 | AU Engineering

Ingeniørstuderende udvikler bioreaktor, der skal gro ægte hjerteklapper

Slut med kunstige hjerteklapper? Det er målet for Aarhus Universitet, hvor civilingeniør-studerende fra Institut for Ingeniørvidenskab Buster Skyum med sit specialeprojekt nu har bidraget til universitetets første skridt mod at gro biologisk aktive hjerteklapper af menneskeceller, som aldrig skal udskiftes.

Aarhus Universitet arrangerer i samarbejde med Vestas og Siemens  en international sommerskole, som hvert år tiltrækker både danske og udenlandske talenter. (Foto: AU Engineering, Jesper Bruun)
Sommerskolens deltagere lærer om  vind som bæredygtig forsyningsform og beskæftiger sig med nogle af de mest aktuelle teknologiske problemstillinger hos virksomhederne. (Foto: AU Engineering, Jesper Bruun)

20.08.2018 | AU Engineering

Ingeniørtalenter vil til Danmark for at lære om vind

Når ingeniørstuderende skal lære om vindteknologi, så kigger de mod Danmark. I disse uger er nogle af verdens klogeste hoveder samlet på Aarhus Universitet, hvor de deltager i den internationale Wind Power Summer School.

Pernille Klarskov Pedersen bruger bl.a. sin terahertz-teknologi til visuelt at se strømmens flow i et elektronisk kredsløb. Foto: Jesper Bruun.

06.08.2018 | AU Engineering

Terahertz: Ny forsker baner vejen for særlig lys-teknik på Aarhus Universitet

Pernille Klarskov Pedersen er ny adjunkt på Photonics-området på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. skal forske i fremtidens solceller.

Antallet af tilbudte pladser til kvinder er steget 41 pct. fra 2017 til 2018. Af de over 1.000 nye ingeniørstuderende, der starter på Aarhus Universitet efter sommeren, udgør kvinder nu ca. en tredjedel. Foto: Lars Kruse

06.08.2018 | AU Engineering

Nu rykker kvinderne for alvor ind på ingeniørstudiet

Aarhus Universitet oplever i øjeblikket et veritabelt boom i antallet af kvindelige ansøgere til ingeniørstudiet – og det er positivt på flere måder lyder det fra erhvervslivet.

Ny lektor på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet Erdal Kayacan (i midten).

02.08.2018 | AU Engineering

Ny lektor skal løfte dansk droneforskning til nye højder

Erdal Kayacan, ph.d. i Electrical and Electronic Engineering fra Boğaziçi universitetet i Istanbul, er ny lektor på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet. Fokus for hans forskning er styring, navigation og kontrol med luftbårne droner.

41% flere kvinder tilbydes ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet i forhold til sidste år. Foto: Lars Kruse

28.07.2018 | AU Engineering

Flere kvinder tilbydes optagelse på ingeniøruddannelserne på AU

Interessen for AU’s ingeniøruddannelser har generelt set været stor – og over 1.000 ansøgere tilbydes i år en studieplads. Kvinderne udgør 32% af de optagne.

Kuldioxid har i mange år været noget, vi lukker ud i atmosfæren som forurening. Nu skal vi måske til at opfatte drivhusgassen som en værdifuld resurse i vores energiproduktion. Forskere kan nemlig omdanne drivhusgassen til ren og bæredygtig metangas, som efterfølgende kan lagres og distribueres i vores nuværende naturgasnet. (Foto: Colourbox)
Forskere fra Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet står bag verdens mest omfattende pilotforsøg med højtemperatur-elektrolyse, og teknologien er lovende. Allerede om få år ville den kunne rulles ud i hele Danmark, dække en tiendedel af vores samlede energibehov og samtidig reducere vores udledning af kuldioxid i atmosfæren markant. På billedet ses ph.d.-studerende Christian Dannesboe (Foto: digitaltdrivhus.dk)

06.07.2018 | AU Engineering

Forskere forvandler kuldioxid til grøn supergas

Hovedingredienserne er vand, strøm fra vindmøller og en stor portion kuldioxid, som vi ellers ville blive nødt til at lukke direkte ud i atmosfæren. Resultatet er en kunstigt fremstillet naturgas med et stort grønt potentiale.

Ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet er populære. I år er det især diplomingeniøruddannelsen i Kemi, der går frem. (Foto: Peer Klercke, AU Engineering, arkiv)
Elektrisk energiteknologi er en af årets store højdespringere. (Foto: Lars Kruse, AU Engineering, arkiv)

06.07.2018 | AU Engineering

Lovende ingeniøroptag i vente

Aarhus Universitet fortsætter den støt stigende vækst i antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne.

Viser resultater 1 til 10 ud af 165

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste