Nyheder

Forskere fra Aarhus Universitet har udviklet en ny metode, som ved hjælp af to slæder efterspændt en firehjulet motorcykel kan kortlægge undergrunden i 3D ned til 50 meters dybde i en hidtil uset detaljegrad. (Foto: AU arkiv

01.11.2018 | AU Engineering

Ny teknologi skal forhindre udvaskning af nitrat fra landbruget

Forskere vil 3D-kortlægge undergrunden under vores landbrugsarealer og på den måde få præcis viden om kvælstofbehovet på den enkelte mark

I et nyt projekt skal forksere forbedre de nuværende metoder til biologisk rensning af olieforurenet jord. (Foto: Colourbox)
Forskerne vil måle spændingsforskelle i jorden med specialudviklede elektroderør og på den måde vise oprensningsmidlernes flow i en 3D-model

31.10.2018 | AU Engineering

Signalbehandling skal gøre oprensning af olieforurenet jord bedre

Ved at måle den elektriske ledningsevne i jorden vil forskere fra Aarhus Universitet i samarbejde med virksomheden Ejlskov A/S udvikle en billig og præcis metode til at få bugt med olieforurening. Projektet er støttet af Innovationsfondens Grand Solutions med 17 mio. DKK.

Edzard Spillner har modtaget Grethe Stampes legat for sin forskning i antistoffer til behandling af allergi (Foto: Lars Kruse_AU)

30.10.2018 | AU Engineering

AU-forsker modtager pris for banebrydende forskning i allergi

Lektor Edzard Spillner ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, modtager Grethe Stampe-prisen for arbejdet med at udvikle nye antistoffer til behandling af allergi.

Hvordan reducerer vi klimabelastningen fra den animalske produktion? På billedet ses Rune Hylsberg Jacobsen, lektor ved Institut for Ingeniørvidenskab og tilknyttet iClimate på Aarhus Universitet. (Foto: AU Engineering, arkiv)

10.10.2018 | AU Engineering

Hi-tech virksomheder skal ind i klimakampen

iClimate inviterer højteknologiske virksomheder til samarbejde om reduktion af udledningen af drivhusgasser fra husdyrbruget.

De mange HTX-elever fik bl.a. mulighed for at bygge droner sammen med nogle af verdens førende drone-forskere. Foto: Jesper Bruun.

Undervandsrobotter kan komme til at spille en vigtig rolle i det videnskabelige arbejde med at monitorere klimaforandringer. Eleverne fik teknologien mellem hænderne på havnen i Aarhus. (Foto: Jesper Bruun)

02.10.2018 | AU Engineering

370 elever havde bæredygtighed på skoleskemaet

Måske er de den gymnasieårgang, der nu ved mest om bæredygtighed i hele landet. I hvert fald blev 370 elever fra Aarhus Tech lidt klogere, da de fredag fik præsenteret den nyeste viden og teknologi i forbindelse med en temadag på Aarhus Universitet.

Arbejdstiden bliver ikke brugt effektivt nok inden for byggeriet, lyder det i et nyt forskningsprojekt, der har kigget nærmere på håndværkernes effektivitet. Foto: Colourbox.

22.08.2018 | AU Engineering

Forskningsprojekt identificerer kæmpe produktivitetspotentiale i byggeriet

Et nyt, stort studie fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, viser, at kun en tredjedel af arbejdstiden i byggeriet bruges på værdiskabende arbejde. Det betyder, at der findes mange muligheder for optimering i størstedelen af håndværkeres arbejdsdag. Det handler dog ikke om, at håndværkerne skal arbejde hurtigere eller hårdere,…

Kan vi designe vores bygninger, så det er sikkert og nemt at adskille dem igen med henblik på genbrug af elementer?  Det er temaet for sommerksolen Design for Adskillelse. På billedet ses Claus Glavind, uddannelsesleder, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. (Foto: AU Engineering, Aarhus Universitet)
Kathrine Schiang (tv) er diplomingeniørstuderende i Bygning, og Trine Bak er bygningskonstruktørstuderende. De har sammen med resten af deres hold udviklet en idé til en ny type af genanvendelige indervægge. (Foto: Jesper Bruun)

21.08.2018 | AU Engineering

Bæredygtigt byggeri på dagsordenen i Aarhus

Alle kendte løsninger er til diskussion, og innovation står øverst på programmet i ny sommerskole om genanvendelse og cirkulær økonomi i byggebranchen.

Civilingeniørstuderende Buster Skyum, som med sit specialeprojekt har bidraget til Aarhus Universitets første skridt mod at gro biologisk aktive hjerteklapper af menneskeceller. Foto: Jesper Bruun.

20.08.2018 | AU Engineering

Ingeniørstuderende udvikler bioreaktor, der skal gro ægte hjerteklapper

Slut med kunstige hjerteklapper? Det er målet for Aarhus Universitet, hvor civilingeniør-studerende fra Institut for Ingeniørvidenskab Buster Skyum med sit specialeprojekt nu har bidraget til universitetets første skridt mod at gro biologisk aktive hjerteklapper af menneskeceller, som aldrig skal udskiftes.

Aarhus Universitet arrangerer i samarbejde med Vestas og Siemens  en international sommerskole, som hvert år tiltrækker både danske og udenlandske talenter. (Foto: AU Engineering, Jesper Bruun)
Sommerskolens deltagere lærer om  vind som bæredygtig forsyningsform og beskæftiger sig med nogle af de mest aktuelle teknologiske problemstillinger hos virksomhederne. (Foto: AU Engineering, Jesper Bruun)

20.08.2018 | AU Engineering

Ingeniørtalenter vil til Danmark for at lære om vind

Når ingeniørstuderende skal lære om vindteknologi, så kigger de mod Danmark. I disse uger er nogle af verdens klogeste hoveder samlet på Aarhus Universitet, hvor de deltager i den internationale Wind Power Summer School.

Pernille Klarskov Pedersen bruger bl.a. sin terahertz-teknologi til visuelt at se strømmens flow i et elektronisk kredsløb. Foto: Jesper Bruun.

06.08.2018 | AU Engineering

Terahertz: Ny forsker baner vejen for særlig lys-teknik på Aarhus Universitet

Pernille Klarskov Pedersen er ny adjunkt på Photonics-området på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet, hvor hun bl.a. skal forske i fremtidens solceller.

Viser resultater 1 til 10 ud af 170

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste