Nyheder

Vi har en blind vinkel, når det gælder den kemiske påvirkning af vores indeklima. Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet skal i et nyt projekt stå i spidsen for at kortlægge kemikalieafgasningen fra byggematerialer. På billedet ses ingeniørdocent Peter Bøgh Pedersen i laboratoriet.  (Foto: Lars Kruse_AU)

19.03.2019 | AU Engineering, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Ingeniører skal kortlægge kemikaliecocktail i nye bygninger

En undersøgelse af indeklimaet i nybyggeri skal kortlægge omfanget og blandingen af skadelige stoffer i den luft, vi indånder.

Aarhus Universitet har i år modtaget 37 pct. flere ansøgninger til ingeniøruddannelserne gennem kvote 2. (Foto: Studiestart på Navitas, Melissa Bach Yildirim, AU)

18.03.2019 | AU Engineering

Fremgang i søgning til ingeniøruddannelser på Aarhus Universitet

Flere har søgt ind på en ingeniøruddannelse på Aarhus Universitet via kvote 2. Især IT-uddannelserne er populære.

"Vores forskningslaboratorium er af afgørende betydning for vores forskere og studerende. Vi er meget taknemmelige overfor Keysight og Poul Due Jensen Fonden for deres donation til etableringen af dette nye verdensklasse-laboratorium," siger professor Domenico Zito. Foto: Lars Kruse / AU Foto.

11.03.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab

Nyt forskningslaboratorium i verdensklasse åbner på Aarhus Universitet

Den nye topmoderne internationale facilitet vil understøtte den innovative udvikling af trådløs transceiver-teknologi til den næste generation af trådløs kommunikation

Billedtekst: Selvom det måske ikke lykkes os at begrænse de apokalyptiske hedebølger og superstorme, så kan menneskeheden i det mindste forskanse sig i klima-kontrollerede stuer og se HBO og Netflix i det uendelige

08.03.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab

Bare rolig: Elnettet vil fungere, selv om verden går under

Forskere fra Aarhus Universitet, som studerer effekterne af klimaændringer på vejrafhængige elsystemer, melder nu om gode nyheder i de ellers så dystre fremtidsudsigter for vores jord.

AU indfører nye optagelseskrav på alle ingeniøruddannelser og naturvidenskabelige uddannelser. (Foto: Lars Kruse AU)

07.03.2019 | AU Engineering

Aarhus Universitet indfører nye adgangskrav på alle ingeniøruddannelser

Adgangskravene bliver indført fra sommeren 2019. Det betyder, at mange af de unge, der ønsker at uddanne sig til ingeniør på Aarhus Universitet, skal til en særlig optagelsesprøve.

”Det største problem med disse fræseværktøjer er, at kanterne er slidt så meget ned efter en times fræsning, at værktøjet skal udskifte," siger adjunkt Ramin Aghababaei, som er med i projektet, der skal skabe fremtidens fræseværktøjer.

07.03.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab

Nyt projekt udvikler fremtidens værktøjer

Innovationsfonden har investeret syv mio. kr. i det nye Cutting-Edge projekt, der med milliardpotentiale for øje skal øge levetiden på industriens fræseværktøjer.

Morten Holse Nielsen er i praktik hos den globale koncern Marel, der udvikler teknologi til forarbejdning af fødevarer. For ham er det vigtigt, at virksomheden har fokus på bæredygtig udvikling. (Foto: Lars Kruse)

07.03.2019 | AU Engineering

Stor interesse for ingeniørpraktikanter blandt virksomheder

Der er rift om de aarhusianske ingeniørstuderende, og det kan mærkes, når Aarhus Universitet over tre dage i marts og april åbner dørene for virksomheder fra hele landet, der skal kæmpe om det næste kuld af ingeniørpraktikanter.

Næsten dobbelt så mange unge mennesker besøgte AU Engineering til U-days i år i forhold til sidste år. "Der er virkelig sket et skred i interessen de seneste år," lyder det bl.a. fra institutleder Thomas Toftegaard. Foto: Jesper Bruun.

03.03.2019 | AU Engineering

U-days: Interessen for ingeniørstudiet har aldrig været større

Danmarks største åbent hus for videregående uddannelser, U-days, satte ny besøgsrekord for ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet: "Jeg er imponeret over, at man allerede under ens studietid kan være med til at gøre en forskel"

Lars Ditlev Mørck Ottosen, sektionsleder for kemi- og bioteknologi ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, her ved universitetets forskningscenter i Foulum. Foto: AU Foto.

22.02.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab

AU-forskere laver fremtidens CO2-frie brændstof ud af el, vand og luft

Et nyt, stort forskningsprojekt vil revolutionere produktionen af ammoniak, som er en uundværlig ingrediens i gødning. Samtidig skal projektet demonstrere ammoniaks potentiale som fremtidens CO2-frie brændstof.

Thomas Tørrings team har bl.a. indsamlet jordprøver fra Rold Skov, Rebild Bakker, Slette Strand og Mols Bjerge. Alle steder har egne bakterieflora, som skal dyrkes i petriskåle. Derefter tager computeren over. Foto: Lars Kruse / AU Foto.

10.02.2019 | Institut for Ingeniørvidenskab

Mols Bjerge og Rebild Bakker: Nyt forskningsprojekt går på jagt efter antibiotika i Danmarks nationalparker

Om 20-30 år vil bakterieresistens være så stort et problem, at det vil kræve flere menneskeliv end kræft – selv i den vestlige verden. Sådan lyder den dystre profeti fra verdenssundhedsorganisationen WHO, der slår på tromme for, at der derfor gøres en aktiv, målrettet indsats for at finde ny antibiotika. En forsker fra Institut for…

Viser resultater 1 til 10 ud af 197