Nyheder

Hjertestarterrobotten i aktion. Her har den fundet vej til den nødstedte - repræsenteret af en dukke - og genoplivningen kan finde sted.
Søstjernejægeren i gang i Aarhus Havn, hvor der dog næppe er så mange koralrev at hjælpe af med søstjerneproblematikken.

16.05.2018 | AU Engineering

Robotter der gør en forskel

Der er god grund til, at Aarhus Universitet de seneste år har opnået et meget positivt, internationalt omdømme inden for robotteknologi. Det kunne man ved selvsyn bevidne onsdag den 16. maj, hvor diplomingeniør-studerende fra Ingeniørhøjskolen viste hjælpende robotter frem.

Droner bliver et værktøj, der kan sikre bedre kvalitet i byggeriet, lyder det fra udviklingschef Kasper Lynge fra Ingeniørhøjskolen, Aarhus Universitet. Foto: Christine Vodsgaard Larsen, InnoBYG.

15.05.2018 | AU Engineering

Droner kommer flyvende – og skaber nye renoveringsmuligheder

Udviklingen af droneteknologi er i fuld fremgang, og det åbner op for mange nye muligheder i byggebranchen. Kan vi f.eks. få dronerne til flyve rundt og fikse revner i byggeriet, uden at vi behøver at stille store stilladser op? Læs med her, hvad droner kan komme til at betyde for renovering.

Gaute Munch er indstillet til en af verdens største opfinderpriser for sit to årtier lange arbejde med udvikling af programmerbart legetøj til verdens børn i LEGO Koncernen. (FOTO: EPO arkiv)

04.05.2018 | AU Engineering

AU-alumne nomineret til årets europæiske opfinder

På gulvet i børneværelset brugte han hundredvis af timer med de små plastikklodser. Som voksen fik han drømmejobbet i LEGO Koncernen. Hans opgave var at udvikle programmerbart legetøj. Nu er han nomineret til European Invention Award - en af verdens største opfinderpriser. Det er historien om elektronikingeniøren fra Aarhus, der bragte teknologi i…

Ved meget tidligt at kende risikoen for at føde for tidligt, kan læger sætte ind med forebyggende tiltag, der betydeligt kan mindske de risici, der ellers er forbundet med for tidlige fødsler. På billedet ses læge Christine Rohr Thomsen (tv) og lektor Mogens Hinge. Foto: AU Foto.

02.05.2018 | AU Engineering

Ny teknologi skal hjælpe mod for tidlig fødsel – allerede længe inden graviditeten

For tidlig fødsel er den hyppigste dødsårsag blandt spædbørn på verdensplan. Danske forskere arbejder derfor lige nu på et helt særligt projekt, der skal kunne udpege kvinder i risikozonen – allerede længe inden barnet overhovedet er undfanget.

Christian Brahe og Christian Sørensen stiftede virksomheden Vertigo-VR på det sidste semester af studiet. De vil gøre Virtual Reality til et nemt og økonomisk bæredygtigt designværktøj, der kan erstatte kostbare prototyper og langstrakte innovationsforløb. (Foto: Lars Kruse)

02.05.2018 | AU Engineering

Ingeniøriværksættere vil gøre Virtual Reality nemt for virksomheder

Det skal være meget nemmere for virksomheder at bruge VR i deres forretningsudvikling. Et aarhusiansk startup går nu på markedet med en testplatform, der gør det muligt at opleve komplekse prototyper, før man investerer en krone i udvikling.

Consibio hedder virksomheden, og Monesco hedder produktet. Tre ingeniørstuderende har udviklet en teknologi, der kan gøre biologisk produktion meget mere effektiv. De vil ekspandere i Danmark, Europa og resten af verden, mens de læser videre til civilingeniører. På billedet ses fra venstre: Johan Thomsen, Emil Jakobsen og Søren Kjær. (Foto: Lars Kruse)

23.04.2018 | AU Engineering

De vil booste biotek-branchen med ny teknologi

Virksomheden Consibio har fundet et nichemarked med deres intelligente styringssystem til biologiske processer. Målet er at øge produktiviteten i den internationale biotekindustri.

De mange 1.g-elever fra Egå Gymnasium blev kastet ud i mange forskellige ingeniørdiscipliner, da de sidste uge arbejdede tæt sammen med Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet. Foto: Elise Jensen
Foto: Benedikte Bjerg
Foto: Finn Jensen
Foto: Hans Jørgen Hansen

20.04.2018 | AU Engineering

250 gymnasieelever dykker ned i ingeniørvidenskabens verden

Hvorfor og hvordan har man bygget Aarhus Ø? Hvilke konsekvenser har det for biodiversiteten? Og hvordan kan enzymer hjælpe med til at gøre byen CO2-neutral? Svarene på de spørgsmål handler om ingeniørvidenskab – noget som flere hundrede gymnasieelever sidste uge lærte meget mere om.

Udvalgte billeder fra alumnedagen på Navitas den 5. april. Fotos: Peer Klercke

16.04.2018 | AU Engineering

Teknologi- og øl-nørderi i absolut topklasse

Tak til de over 200 tidligere studerende, der mødte op til AU Engineerings første alumnedag den 5. april – en spændende eftermiddag og aften med fokus på kunstig intelligens, machine learning, big data, Internet of Things – og øl!

Hvad er det, der foregår i Aarhus, spørger ledelsen i den globale koncern National Instruments. Hvordan kan et enkelt universitet stå bag så mange talentfulde ingeniørstuderende? Fire hold har kvalificeret sig til slutrunden i den verdensomspændende projektkonkurrence for ingeniørstuderende, NI Student Design Contest. Tre af disse kommer fra AU Engineering. (Foto: AU Arkiv. Peer Klercke).

12.04.2018 | AU Engineering

”Aarhus er rugekasse for unge, innovative, talentfulde ingeniører”

AU Engineering har i år fået topplaceringer i verdens største projektkonkurrence for ingeniørstuderende. Tre hold af er sluppet igennem nåleøjet hos et internationalt vurderingspanel.

11.04.2018 | AU Engineering