Nyheder

Teamet bag den første prototype på symaskinen til sår The Stitcher. Fra venstre: Co-founder Christine Aarenstrup Daugaard, co-founder Mads Holbech Esmann, diplomingeniørstuderende i Maskinteknik Alexander Schmidt Hansen, Christoffer Andreas Grenov og Malte Boel Olesen (FOTO: Esgaard)
Billedet ovenfor illustrerer, hvordan The Stitcher skal anvendes. Den endelige formgivning er endnu ikke på plads. (FOTO: Esgaard)
Diplomingeniørstuderende Christoffer Grenov tester den nødvendige kraft for, at nålen kan penetrere huden i Ingeniørhøjskolens materialelaboratorium. Der ligger mere en 400 forsøg bag den første prototype på symaskinen The Stitcher. (FOTO: Lars Kruse_AU)

07.12.2018 | AU Engineering

Studerende opfinder symaskine til sår

To lægestuderende og tre ingeniørstuderende står bag verdens første prototype på en steril engangssymaskine til sår.

"Det betyder meget for mig at passe ind i et fællesskab uden at blive mødt af fordomme. Føle, at jeg er velkommen. Det er jeg sikker på, at jeg kan som ingeniør," siger Cecilie Xenia Andersen, som i dag er uddannet maskiningeniør, men som startede sin uddannelsesrejse et helt andet sted. Foto: AU Foto/Lars Kruse.

05.12.2018 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Fra frisør til maskiningeniør

Cecilie ville bare gerne passe ind – men der skulle en lang, broget rejse til, før hun fandt den rigtige uddannelse: "Der er så mange muligheder i det her fag, og det er derfor, jeg er blevet i det," siger hun.

Professor Peter Gall Krogh med den første forskningsprototype på et interaktivt konsultationsbord. (Foto: Lars Kruse, AU)

04.12.2018 | AU Engineering

Nyt konsultationsbord gør den svære patientsamtale bedre

Et dansk studie sætter spot på en række problemer med konsultationer mellem læger og kræftpatienter. Nu har forskere designet et interaktivt bord, der kan forbedre samtalernes værdi.

Arrangementer

tor 13 dec
14:00-17:00 | Auditorium 00.117, Aarhus University, Inge Lehmanns Gade 10, Aarhus
DCAMM Annual Seminar: Continuum modeling of flowing grains
Prof. Ken Kamrin, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, USA. All interested are invited to attend the seminar.
fre 14 dec
13:00-15:00 | Bygning 5125, lokale 235, Finlandsgade 22, 8200 Aarhus N
Ph.d.-forsvar: Brug af mikrober til opbevaring af vedvarende elektricitet – den biologisk Power-to-Gas-strategi
Ph.d.-studerende Laura Agneessens, Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet.
man 17 dec
09:00-11:00 | Building 3140, room 114, Meeting Room 5, Gustav Wieds Vej 10 A-B, 8000 Aarhus C
Qualifying Exam: Characterization of a Convergent Cascade for Epsilon-Caprolactone Synthesis
PhD student Jennifer Engel, Department of Engineering.